Modafinal FAQ

Ce este modafinilul?

Dacă v-ați întrebat vreodată ce este modafinilul? Acesta este ghidul potrivit pentru dumneavoastră. Am cercetat pe larg răspunsul la toate întrebările posibile pe care le-ai putea avea.

Modafinil este un medicament prescris inițial pentru a combate narcolepsia (somnolență excesivă) și pentru a ajuta lucrătorii în schimburi să se concentreze în anumite momente. Acesta este utilizat mai frecvent pentru a ajuta oamenii să se concentreze pentru perioade mai lungi de timp și să se concentreze asupra sarcinilor solicitante din punct de vedere cognitiv.
Medicamentul a fost descoperit pentru prima dată în laboratorul din Franța în anii 1970. A fost vândut pentru prima dată sub denumirea comercială "Modiodal".
Studiile clinice demonstrează pe larg beneficiile:
 • îmbunătățirea capacităților cognitive
 • reamintire susținută
 • concentrație îmbunătățită
 • motivație
 • Reducerea oboselii Îmbunătățirea amintirii memoriei

Cum ar trebui să fie luat modafinilul? Cât de mare ar trebui să fie doza?

Cheia pentru a obține cele mai bune rezultate din modafinil este doza corectă. O doză standard este de 200 mg, dar vă recomandăm să încercați 50 - 100 mg la început. Fiecare organism este diferit și fiecare reacționează ușor diferit la medicament. Dacă sunteți mulțumit cu o doză mai mică, puteți încerca întreaga cantitate de 200 mg. Dacă folosiți această metodă, puteți experimenta beneficiile, dar reduceți la minimum riscul de efecte secundare inițiale. La fel ca în cazul oricărui medicament, organismul dumneavoastră dezvoltă o toleranță. Prin urmare, este recomandabil să nu luați modafinil mai mult de două ori pe săptămână și, de asemenea, să nu-l luați timp de o săptămână la fiecare două luni, pentru a da timp organismului dumneavoastră să se adapteze. Nu există dovezi că doza sa de peste 200 mg are un efect mai puternic. 100 mg poate fi adesea optimă pentru majoritatea oamenilor, deoarece mai puțin înseamnă mai mult. Timpul de înjumătățire al modafinilului este între 10 și 12 ore, așa că cel mai bine pentru majoritatea oamenilor este să îl ia dimineața, altfel va perturba somnul. Cea mai mare cantitate de substanță chimică se află în fluxul sanguin în decurs de două ore de la administrarea sa. Modafinilul este metabolizat în ficat și excretat în timpul urinării.

Care sunt potențialele efecte secundare ale modafinilului? ale modafinilului?

Modafinilul este, fără îndoială, unul dintre cele mai sigure nootrope de pe piață și este descris de cercetătorii de la Harvard ca fiind primul medicament inteligent sigur din lume.
Are o rată de efecte secundare mult mai mică în comparație cu medicamente precum Ritalin sau Adderall. Cele mai puține efecte secundare pot include:
 • Creșterea tensiunii arteriale
 • Iritabilitate
 • Conștientizarea durerii și a disconfortului din corp
 • Agitație
 • Pierderea poftei de mâncare.

Ce spune știința despre modafinil?

În plus față de feedback-ul anecdotic al utilizatorilor de la mii de oameni, beneficiile modafinilului au fost explorate într-o varietate de studii clinice.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Oxford, Dr. Ruairidh Battleday și Dr. Anna-Katharine Brem, care au inclus 24 de studii separate, administrarea de modafinil oferă mai multe beneficii, inclusiv o mai bună învățare și memorie, mai multă creativitate și abilități de planificare mai bune.
"S-a constatat că modafinilul conferă beneficii cognitive cu atât mai consistente cu cât sarcina testată este mai lungă și mai complexă" (1).
Potrivit cercetătorilor din European Neuropsychopharmacology Journal, "Modafinil pare să îmbunătățească în mod constant atenția, funcțiile executive și învățarea".


Este modafinilul dependent?

Nu, substanța nu creează dependență fizică, potrivit cercetărilor. Este considerat un drog la locul de muncă, așa că este luat de militari, piloți comerciali și NASA (3)

Which famous people take modafinil?

Modafinilul este folosit de o varietate de persoane celebre și cu funcții înalte. Barack Obama (se presupune că) a folosit modafinil la Casa Albă. I s-a prescris un medicament pentru a-l ajuta să facă față decalajului orar într-un program încărcat (4). Aceasta este o tendință pe care o vedem la mulți oameni cu performanțe înalte. Este folosit pentru că ajută la îmbunătățirea productivității fără riscuri mari sau efecte secundare pe termen lung. Hillary Clinton a mărturisit, de asemenea, că folosește modafinil pentru a o ajuta să se concentreze. Joe Rogan a vorbit, de asemenea, despre utilizarea Modafinilului.

Sub ce marcă este vândut modafinilul?

Cea mai comună marcă de Modafinil se numește Modalert și este produsă de Sun Pharma în India. Există multe alte tipuri diferite, cum ar fi Provigil, Vilainil, Modafresh, Wakealert și, de asemenea, Artvigil (Armodafinil).

Cum funcționează modafinilul?

Mecanismul exact nu este pe deplin înțeles. Deși se crede că modafinilul acționează prin activarea unei secțiuni specifice a creierului numită hipotalamus. Se crede că această parte a creierului reglează somnul și starea de veghe.

Poate ajuta modafinilul cu depresia?

S-a demonstrat că modafinilul îmbunătățește starea de spirit pe termen scurt, deși nu este clar dacă acest lucru poate ajuta pe termen lung. Nu este prescris pentru a trata depresia, deși mulți utilizatori descriu o stare de spirit îmbunătățită în timp ce iau medicamentul.
S-a demonstrat că modafinilul îmbunătățește starea de spirit pe termen scurt, deși nu este clar dacă acest lucru poate ajuta pe termen lung. Nu este prescris pentru a trata depresia, deși mulți utilizatori descriu o stare de spirit îmbunătățită în timp ce iau medicamentul.

Va apărea modafinilul pe un test de droguri?

Nu este obișnuit ca modafinilul să fie testat la majoritatea lucrătorilor sau autorităților sportive. Structura chimică nu este comparabilă cu cea a stimulanților, cum ar fi amfetaminele, astfel încât nu este probabil să provoace un test de droguri pozitiv.

Cine nu ar trebui să ia modafinil?

Nu este recomandat să luați modafinil dacă alăptați sau dacă aveți o boală cardiacă cronică. Dacă sunteți alergic la substanță și ați avut o erupție cutanată, este mai bine să nu mai luați modafinil. Modafinilul este în general considerat un medicament relativ sigur, dar ar trebui totuși să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a-l lua dacă aveți deja probleme grave de sănătate.
Important: Dacă aveți întrebări la care nu am răspuns în acest ghid, vă rugăm să contactați echipa noastră și vom fi bucuroși să vă ajutăm.
 1. https://www.ox.ac.uk/news/2015-08-20-review-%E2%80...
 2. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/...
 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC70582...
 4. https://www.thedailybeast.com/the-white-house-myst...
 5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC32866...

top

Provigil Generic

top

Modanifil

top

Waklert (Armodafinil)